Tillsammans med Padel Zenter vill Swedish Padel Open skapa största möjliga intresse för padelsporteni Sverige. Vi vill skapa ett unikt evenemang i världsklass med alla världens bästa spelare på plats i Båstad. Under tävlingsveckan vill vi även skapa en mötesplats för
innovativa företag och padelintresserade näringslivs – och sportprofiler.

I januari blev det officiellt att World Padel Tour – världens officiella padeltour – kommer till Sverige och Båstad sommaren 2018. Detta är den första Open -tävlingen i norra Europa för den här sporten som växer explosionsartat. I tävlingen, som äger rum den 23 –29 juli, deltar alla världens bästa spelare. Nu kan Swedish Padel Open tillsammans med Padel Zenter presentera ett samarbete.

Ambitionen i vårt samarbete med Padel Zenter är att utveckla och stärka sporten i Sverige. Sommarens turnering är ett bra skyltfönster för sporten, något som kommer att leda till att fler kommer att vilja testa padel. Padel är Europas snabbast växande sport och många nya padelcentrum växer fram i vårt avlånga land.

Det är en fartfylld och social sport, där 40 % av spelarna är tjejer. Vi är glada över att ha detta samarbete med Padel Zenter som med sin fina hall och banor bidrar enormt till utvecklingen av padel sporten i Sverige. Målsättningen med evenemanget är att vi ska ha svenska spelare i världselitens topp 10 inom fem år. Detta är den näst högsta kategorin av tävling och nästa år kommer även världens bästa damer att finnas på plats.

– Vi är glada över att detta nya evenemang kommer till Båstad, efter att tennisens damvecka lagts ner, säger
Urban Johansson, Tournament Director Swedish Padel Open (tidigare Tournament Director för tennistävlingarna i Båstad och Stockholm). Båstad är det självklara valet för denna padelfest. Här finns Sveriges bästa arena, unik atmosfär samt högklassiga hotell och restauranger.

– Med inriktning mot den sport- och idrottsintresserade familjen, kommer här även finnas ett stort aktivitetsområde, uppvisningsmatcher mellan idrotts- och näringsprofiler, konserter och annan underhållning.Vi kommer även att se de fyra bästa damspelarna i en match för att marknadsföra kommande års damtävlingar, säger Urban Johansson.

– Vi är glada att kunna arrangera den första tävlingen utanför iberiska halvön och ser verkligen fram emot att komma till Båstad där tennisen varit så framgångsrik under många år, säger Mario Hernando, Director General de World Padel Tour.

Fernando ”Bela” Belasteguin, världens bästa spelare hälsar: ”Jag ser fram emot sommarens höjdpunkt – att få spela i Båstad, som jag hört så mycket positivt om via mina ATP-tenniskompisar.”

För mer information:
Urban Johansson
+46 704 16 95 00
urban.johansson@swedishpadelopen.se