Nu är det dags för Sverige att ta ett kliv in i den internationella padelvärlden! Under hösten 2018  kommer VM i Padel att äga rum i Asunción i Paraguay. Sveriges damer är redan klara för spel! Tyvärr är dock lottningen för gruppspelet inte klar ännu. Herrarna kommer däremot att behöva överleva ett kval för att ta sig hela vägen till Paraguay.

När kommer kvalspelet för herrar att äga rum?

Kvalspelet kommer att spelas i Warszawa i Polen mellan den 12 till 15 juli i sommar. För två dagar sedan blev lottningen klar för kvalspelet, där Sveriges herrar kommer att ställas mot följande 3 nationer:

  • Australien
  • Polen
  • Lettland

Det är svårt att uttala sig kring dessa nationer, det som dock kan vara negativt är att Polen har fördelen av att vara hemmanationen. Totalt sett ser vi positivt på Sveriges chanser inför VM!
Matcherna kommer att spelas i en inomhushall som enligt uppgifter är lågt i tak, vilket kommer bjuda in till ett offensivt och snabbt spel. Vår förbundskapten Andréas Johansson ser positivt på detta och bekräftar till Padelfeber.se att ”inomhus borde passa oss bra”.

Om Sverige kommer först i gruppspelet kvalificerar vi oss direkt till VM, om vi däremot kommer tvåa kommer vi behöva spela i ett nytt kval under augusti.

Vilka kommer att representera Sverige i VM?

Det är ännu inte helt klart vilka som kommer spela i Paraguay och representera blågult. Enligt uppgifter kommer truppen att tas ut efter Ryska Posten Open som spelas i Stockholm denna helg. Något som också spelar in är landslagsläget som nyligen ägde rum, där 28 spelare befann sig i Halmstad och fick en ytterligare chans att visa upp sina färdigheter.

Kommer Windahl, Knutsson eller Svedenhov att göra stordåd?
Vi får väl se, vi på Swedish Padel Open kommer givetvis att följa Sverige med spänning. Vi hoppas att våra representanter sätter Sverige på världskartan på riktigt!

Adam Augustsson
Adam Augustsson
Swedish Padel Open
www.playpadel.se