Ja, nu får Simon Vasquez, 27 och Daniel Windahl, 22 snart ett svar på den frågan.

De går direkt in i Euro Finans Swedish Padel Open efter att ha tilldelats ett wild card.

”Vi är väldigt glada över den här fantastiska möjligheten. Inte minst jag som får spela inför min hemmapublik, då jag är uppväxt i Båstad”, säger Simon Vasquez Paret Vasquez/Windahl har vunnit allt som går att vinna i Sverige och är det första svenska par som valt att göra en heltidssatsning på sporten. De har försökt kvala in på WPT-tourens tävlingar under året och nu går de alltså rakt in i tävlingen som rymmer alla de bästa spelarna i hela världen. _”Det är det här vi har jobbat för varje dag sen vi startade vår satsning. Det underlättar för framtiden då vi får rankingpoäng som hjälper oss att komma in på WPT-tävlingar framöver”, poängterar Windahl. Både Simon och Daniel är fostrade inom tennisen. Daniel kom så långt som till spel för det svenska Davids Cup-laget. Men nu är det bara padel som gäller.

”Vi är så tacksamma för att man arrangerar en WPT tävling i Sverige, inte bara för oss spelare utan även för att skapa intresse för padelsporten som gör att ungdomar får möjlighet att se världens bästa spelare”, säger Simon. ”Daniel och Simon har toppat den svenska rankingen under en längre tid så det känns kul och naturligt att ge dom chansen att mäta sig med de bästa på världstouren”, säger Sofia Arvidsson, sportchef för Euro Finans Swedish Padel Open.

”Det är viktigt för de svenska spelarna att få mäta sig mot världens bästa, och det är mycket bra att Ryska Posten sponsrar spelarnas satsning. Vi behöver intressera näringslivet för att tillsammans utveckla padelsporten i Sverige”, säger Urban Johansson Tournament Director

Nu har den svenska wild card-kvoten på herrsidan fyllts upp. Det första gick till Calle Knutsson och hans spanska partner Carlos Perez Cabeza. I dagarna släpps även wild cards-namnen för spelarna i damtävlingen.

För mer information:

Urban Johansson, Tournament Director 070-416 95 00