LeDap Group förvärvar Swedish Padel Open (SPO) och de exklusiva rättigheterna till att driva de två enda World Padel Tour-tävlingarna (WPT) i Sverige.
Genom köpet breddar LeDap ytterligare sin verksamhet inom padelsporten.
Snart blir det värdsklass-padel i Malmö när Swedish Padel Open arrangerar Areco Malmö Padel Open.

Areco Malmö Padel Open genomförs i Malmö Arena den 10 till 14 november 2021. Det är världens största padelturnering och världens bästa padelspelare kommer till Sverige.
– Det känns extra kul att min partner i bolaget Nicklas Persson är gammal Malmö-påg. Vi ser framemot att få arrangera en padeltävling i världsklass i hans hemstad, det ska bli extremt kul att få se världens bästa padelspelare och det känns även roligt att vi har förlagt kvalspelet till WAP i Skurup, säger Urban Johansson tournament director för Areco Malmö Padel Open.

Till våren, vecka 16, planerar Swedish Padel Open att genomföra en turnering i Stockholm. LeDap Group är namnet på en ny padelkoncernen, som redan idag driver mer än 90 padelcenter med över 600 padelbanor, primärt i Skandinavien och i norra Europa.

– Vi har en holistisk syn på padel och med hjälp av professionalisering och digitalisering vill vi hjälpa sporten att växa och i linje med det känns det bra att komplettera vårt erbjudande med padeltävlingar i världsklass genom Areco Malmö Padel Open i Malmö och den kommande tävlingen i Stockholm, säger Per Agebäck, ordförande i LeDap Group.

LeDap Group har i samarbete med riskkapitalbolaget Triton redan hunnit genomföra 30 förvärv och etablerat padelkoncernen i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Polen, Estland och Österrike.

Målet är att vid slutet av 2022 vara etablerad på fler än 200 platser och driva mer än 1700 padelbanor.

– Det känns väldigt intressant att vår padelgrupp kan vara med och utveckla och påverka den professionella padelsporten globalt, säger Urban Johansson tournament director för Areco Malmö Padel Open.

LeDap har som mål att tillgängliggöra padel för alla, oavsett nivå.

– Vi har höga ambitioner för sporten och LeDap Group vill tillsammans med den globala padelcommunityn bidra till att göra padelsporten till en olympisk gren, säger Per Agebäck, ordförande i LeDap Group.

PRESSMEDDELANDE Stockholm 5 november 2021 För ytterligare information kontakta:

Urban Johansson, Tournament Director Areco Malmö Padel Open urban.johansson@swedishpadelopen.se

Swedish Padel Open ( www.swedishpadelopen.se )

Malmöturneringen ingår i World Padel Tour (WPT) och är den första tävlingen i Sverige och norra Europa på denna nivå (Open-nivå). Världens bästa spelare kommer att delta i turneringen som utöver turneringsspel kommer att innefatta både Pro Am-tävlingar, Padel Clinics, uppvisningsmatcher, seminarier och övriga event och aktiviteter inom och utanför tävlingsområdet.