Under Padelveckan i Båstad den 24-29 juli kommer du ha möjlighet att få se världens bästa spelare spela padel. Under veckan kommer närmare bestämt 46 av World Padel Tours bäst rankade spelare att dyka upp i Båstad – för att göra upp om titlen i Swedish Padel Open. För dig som aldrig hört talas om World Padel Tour, så är det den internationella ligan i sporten där de allra bästa spelarna härjar. Vi har fått den unika möjlighet att arrangera tävlingen 5 år i rad, vilket vi är oerhört tacksamma för.

 

Bela, världsetta i 16 år

En utav de 46 spelarna i World Padel Tour (WPT) heter Fernando “Bela” Belasteguín. Han är världsetta och har varit det under det senaste 16 åren i WPT, en prestation jämförbar med tennisens Roger Federer. Federer har varit världsetta inom tennis under 14 år och vunnit flera stora titlar, precis som Fernando!

Fernando Belasteguín
Ålder: 39 år
Från: Argentina
Längd: 180 cm
Ranking: 1
Vinster/förluster: 301/23

Den argentinske världsettan Bela har givetvis varit en förebild för många utländska padelutövare under flera år, men på Sveriges gator skulle han fortfarande kunna gå utan att bli igenkänd. Det vill vi givetvis ändra på, därför har vi valt att ställa tre utvalda frågor till Bela från några av våra utvalda följare på sociala medier.

3 frågor till Bela

Tore: När började du spela padel?
“Jag började att spela padel 1989 på klubben där jag spelade fotboll, som heter San Martín de Pehuajó. Där den första padel courten öppnades, här kunde jag spela både fotboll och padel hela dagarna” – säger Bela.

Victor: Hur många gånger per vecka tränar du? 
“Under försäsongen tränar jag från måndag till lördag. Under dessa veckor kör jag 6 dagar fysik och 3-4 padelpass” – svarar Bela.

Padelbea: Har du ett framgångstips? 
“Det finns många därute som tolkar framgång med vinst, men i vårt liv som idrottare är förlust en del av vår vardag. Jag har mer respekt för människor som varje dag försöker vara en bättre version av dem själva, jämfört med de som inte försöker. Jag mäter inte framgång baserat på resultatet, utan jag mäter framgång utifrån prestation. ’I train every day trying to be a better version than yesterday, it is the sacred fire that inspire me every day’, det är mitt motto” – säger Bela.

Adam: Finns det något som du vill säga till alla padelutövare i Sverige?
“Njut av denna vackra sport och jag skulle gärna vilja hjälpa padeln att växa i Sverige, för att man ska kunna spela överallt oavsett vart du befinner dig. Så nu vet ni vart ni hittar mig för jag skulle verkligen vilja hjälpa till” – svarar Bela.

Tack för din tid Bela, vi ser fram emot att beskåda din prestation i Båstad nu i sommar!

 

 

Adam Augustsson
Swedish Padel Open
www.playpadel.se