Med anledning av den osäkra utvecklingen gällande reserestriktioner, allmänna sammankomster samt säkerheten för spelare, personal och arrangörer i samband med större evenemang, tvingas nu ytterligare ett efterlängtat sport-event att ställas in. Swedish Padel Open, som var planerat till den 4-8 november i Malmö Arena har i dagarna beslutat att skjuta på världspremiären av opentävlingarna i World Padel Tour i Malmö till 2021.

Padel är idag den snabbast växande sporten i Europa och fler och fler spelare och padel-fans vill följa världselitens framfart och utveckling. Den planerade turneringen skulle för första gången ta en open-tävling i World Padel Tour till Malmö och genomföra Nordens största padeltävling genom tiderna.

– Vi har som många andra följt utvecklingen i samband med pandemin med en blandning av hopp och försiktighet, men vi måste tyvärr inse att ett genomförande av WPT-tävlingen i Malmö i höst blir en omöjlighet. Vi lyfter nu blicken och satsar på ett fantastiskt padel-år 2021, säger Nicklas Persson på arrangerande Swedish Padel Open. Arrangemanget i Malmö har planerats i samarbete med Malmö Stad och Malmö Arena och har förväntats locka ca 25 000 besökare.

– Padel är en otroligt viktig sport som dagligen värvar nya entusiaster i alla åldrar och samhällsgrupper. Att få presentera den absoluta världseliten på Malmö Arena i en spännande turning har därför många av oss sett fram emot. Under rådande situation får vi nu stryka ett streck för turneringen i år och istället fokusera på härliga padel-dagar med World Padel Tour i Malmö 2021, säger Karin Mårtensson

Swedish Padel Open står bakom arrangemanget för World Padel Tour i Malmö. 2018 och 2019 genomfördes de första padel-turneringarna i Sverige med världseliten på plats i Båstad. Tidigare i år satte Covid-19 stopp för eliten att mötas i Stockholm, något som nu även drabbar Malmö. För 2021 planerar nu Swedish Padel Open för nya tävlingar på både våren och hösten för världens bästa spelare i både Stockholm och Malmö.

– Vi hoppas och önskar som många andra att situationen runt om i världen normaliseras och att vi snart kan spela padel, umgås, mötas och njuta sportevenemang tillsammans igen, avslutar Nicklas Persson från Swedish Padel Open.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Nicklas Persson, nicklas.persson@swedishpadelopen.se

(Läs pressreseasen som PDF)