Den 11 mars stod det klart att Regeringen, på inrådan av Folkhälsomyndigheten, inför restriktioner över hela landet gällande sammankomster med över 500 personer. Trots att beslutet drabbar många människor och företag mycket hårt, anser vi att det är rätt och viktigt för att få stopp på spridningen av covid-19. För oss på Swedish Padel Open och för alla padel-fans innebär restriktionerna att Mercedes World Padel Cup den 15-18 april ställs in.

Vi följer nu utvecklingen mycket noggrant och under april månad återkommer vi med mer information och förhoppningsvis med nya datum för turneringen. Detsamma gäller för dig som redan har köpt biljetter.

  • Beslutet har självklart inte har inte varit lätt, men absolut nödvändigt. Det här är åtgärder som vi måste ta med hänsyn till allas hälsa, såväl alla padel-fans som spelare. Många spelare inom världseliten kommer dessutom från mycket utsatta områden, däribland Spanien, vilket också förhindrar möjligheterna till spel i Stockholm i april, säger Urban Johansson, Tournament Director.

Från Swedish Padel Opens sida fortsätter vi parallellt med samma intensitet som tidigare med arbetet och planeringen av världens största padelturnering, Swedish Padel Open i Malmö Arena 4-8 november. Vi hoppas på att kunna samla alla Sveriges- och världens padelälskare i Malmö Arena och med det göra om arenan till en ”Padelborg” och skriva padelhistoria.

Vi befinner oss alla i en mycket ovanlig och extrem situation. Runt om i världen gäller det nu att vi hjälper varandra och bidrar till minskad smittspridning så att vi snart kan spela padel, umgås, mötas och njuta sportevenemang tillsammans igen!

Bästa hälsningar,

Urban Johansson, Swedish Padel Open