Calle har tilldelats ett wild card till Euro Finans Swedish Padel Open i Båstad 26-30 juni, vilket innebär att han går rakt in i huvudtävlingen med världens allra bästa spelare -”det känns förstås helt fantastiskt att få den här möjligheten” säger Calle.

Calle kommer att spela med sin spanska partner, Carlos Perez Cabeza, som svensken numera kamperar ihop med i sin helhjärtade satsning på padel. Svensken bor sen ett tag tillbaka i Spanien och med hjälp av sponsorer satsar han helhjärtat på padel, som idag är Sverige i särklass mest växande sport. Tillsammans med sin spanska partner har han försökt kvala in till ett antal turneringar i World Padel Tour utan att lyckas gå hela vägen. Konkurrensen är stenhård och endast 16 par når till själva huvudrundan i varje tävling.

”Vi tycker det känns givet att ge Calle ett av wildcarden. Han är vår högst rankade spelare på World Padel Tour och han satsar helhjärtat på sin padel. Det känns också mest rättvist att han då får spela med sin ordinarie partner.” säger Urban Johansson, Tournament Director för Euro Finans Swedish Padel Open.

För Knutsson/Cabeza betyder det här inte bara en möjlighet att få möta världens bästa utan också fina rankingpoäng, som kommer per automatik med spel i huvudrundan. ”Sen är det förstås speciellt för mig, såklart, eftersom jag är från Båstad. Och när jag var med förra året (i par med Daniel Windahl) så var det en oerhörd upplevelse med fullsatta läktare och härligt tryck. Nu blir det ytterligare en förhöjd upplevelse när matcherna spelas på arenans centercourt, jag ser verkligen fram emot det”, säger Calle Knutsson. Paret kommer förebereda sig genom att spela Uppsala WPT samt Vilshärad Masters innan Euro Finans Swedish padel open.

Calle är idag rankad 144 på världsrankingen och räknar vi bort alla spanjorer så är han Europas 5:e bäst rankade spelare. Spelpartnern Carlos Perez Cabeza är rankad 192.

Årets Euro Finans Swedish Padel Open innefattar i år även spel på damtouren, som kommer att spela första och andra omgången på Vilshärads Padel utanför Halmstad.
Ytterligare tre wild card kommer att delas ut av den svenska tävlingsledningen, ytterligare ett för herrar samt två för damerna.

För ytterligare info:
Sofia Arvidsson, (Sportchef) telefonnr 070-667 45 61
Urban Johansson (Tournament Director) telefonr 070-416 95 00