Swedish Padel Open kommer till Malmö.

Den 4-8 november flyttar WPT-turneringen med världens bästa spelare in i Malmö Arena.

– Vi kommer till Malmö för att skriva historia, säger Nicklas Persson, ordförande för SPO.

Swedish Padel Open är en av elva Open-turneringar i den världsomspännande World Padel Tour och tävlingen i Malmö blir den första storstaden i Norden med ett sådant värdskap. Det blir en dam- och en herrklass och alla världens bästa spelare kommer att vara på plats, högst sannolikt med några svenska spelare som wildcards.

– Vi är otroligt stolta över att få välkomna Swedish Padel Open till Malmö, säger Micael Nord, näringslivsdirektör i Malmö stad. Det här är ett evenemang som passar Malmö väldigt bra: en ung, växande sport med förmågan att aktivera många åldrar och samhällsgrupper.

Swedish Padel Open spelades med stor framgång i Båstad, somrarna 2018 och 2019. Förra året drog tävlingen 16.000 åskådare.
WPT, med säte i Madrid, har dock krävt inomhusarenor för tävlingar i Skandinavien, på grund av risken för regn som omöjliggör spel.

Istället har Sverige fått två stycken WPT-tävlingar 2020. Mercedes WPT Cup på Kistamässan i Stockholm 15-18 april och nu är det alltså klart med Swedish Padel Open i Malmö 4-8 november.

Arrangörerna tror att evenemanget ska locka 20-25.000 åskådare. Och tar sikte på ett världsrekord.

– Mastersfinalen i Barcelona drog 9.600 under en dag förra året. Vår målsättning kommer vara att slå det rekordet. Jag tror absolut det är möjligt att lyckas med detta då intresset för padel i Sverige är helt enormt och jag är övertygad om att Malmöborna och alla andra padel- och idrottsintresserade vill komma till Malmö Arena för att se världens bästa spelare och för att sätta Sverige på kartan med ett världsrekord, säger SPO:s Nicklas Persson.

Det råder ingen tvekan om att Swedish Padel Open i Malmö blir Sveriges och Nordens största padeltävling genom tiderna. I en sport som inte bara är Sveriges utan hela Europas snabbaste växande.

Utvecklingen i Sverige har varit explosionsartad. För inte särskilt längesen fanns det bara en hemmasnickrad bana i Båstads bowlinghall. Idag har vi över 1000 banor över hela landet och utvecklingen ser inte ut att bedarra. Snarare tvärtom. Padel växer så att det knakar, från söder till norr. Och tävlingarna i Båstad visade tydligt att det finns en stor vilja, nyfikenhet och glädje i att komma och se de bästa spelarna i världen.

– Det som också är positivt är att vi kan välkomna alla världens ledande killar och tjejer. Allting är upplagt för en fantastisk idrottsfest i Malmö, menar Nicklas Persson. Men först ser vi världsstjärnorna i Mercedes WPT Cup i Stockholm i april, sen laddar vi för Malmö.

Och ett världsrekord.

För mer information, kontakta:

Nicklas Persson,
nicklas.persson@swedishpadelopen.se, 0736-25 75 50

Urban Johansson
Urban.johansson@swedishpadelopen.se, 070-416 95 00

Sara Andersson, Projektledare Värvning, Malmö Turism
Sara.andersson15@malmo.se, 0708–66 99 67