Förra året var det endast herrarna, i år kommer även världens bästa kvinnliga padelspelare till Euro Finans Swedish Padel Open

”Vi blir unika i det sammanhanget med världens bästa spelare på dam- och herrsidan samlade i en och samma tävling”, säger Urban Johansson, Tournament Director för Swedish Padel Open.

Det ger i sin tur möjligheten för några av våra högst rankade svenska spelare att skaffa sig nödvändig rutin när de nu får mäta sig med de allra bästa.

Sofia Arvidsson, Antonette Andersson och Baharak Soleymani har alla tilldelats wild cards till Euro Finans Swedish Padel Open.

Sverigeettan Arvidsson kommer att spela med 18-åriga superlöftet Nuria Vivancos från Spanien.

”Det ska bli så häftigt att spela mot de allra bästa på World Padel Tour. Jag och Nuria Vivancos har aldrig spelat ihop så det blir en utmaning. Hon är dock redan rankad 67:a i världen, så det rader inget tvivel om att hon är tillräckligt bra”, säger Sofia.

För Baharak Soleymani, som spelar i par med Antonette Andersson, blir wild card-möjligheten ett kvitto på en otrolig idrottsresa:

”Detta är en dröm som blir sann. Jag har alltid velat idrotta på högsta nivå, men pga av mina tidigare viktproblem har det varit helt omöjligt. Nu hart jag gått ned 40 kilo och satsar allt på padel, så den här chansen betyder allt för mig”, berättar Baharak.

Damernas turnering kommer att inledas på onsdag och torsdag på Vilshärads fantastiska padelanläggning, strax utanför Halmstad. Från kvartsfinalspelet flyttar tjejerna in till Båstad.

”Det är tack vare stöd från Vilshärad och ekonomisk support från Destination Halmstad, som vi getts den här möjligheten att utveckla Euro Finans Swedish Padel Open. Och förutom att banorna är bra där så ligger de ju så oerhört vackert, vilket också kommer förgylla tävlingen till något speciellt”, säger Urban Johansson.

Euro Finans Swedish Padel Open spelas 26-30 juni i Båstad och 26-27 i Vilshärad.

För mer information:

Sofia Arvidsson, 070-667 45 61

Antonette Andersson, 073-070 08 61

Baharak Soleymani, 070-921 14 8